sâmbătă, 24 iulie 2010

"Am dat teapa pe okazii"

Ia uitati ce candid isi recunoaste fapta un tzepar de pe okazii.ro:

"an dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si a facut o plangere penala. ce pot pati pentru aceasta fapta? si am vorbit cu tipu si urmeaza sa ii dau adevaratul telefon si el o sa retraga plangerea. cu toate acestea, pot pati ceva? dosar penal ceva?"

Iata raspunsurile specialistilor de pe avocatnet.ro:

Reiese ca ati comis fapta de inselaciune. Daca victima a depus plangere, chiar si daca si-o retrage, fapta trebuie cercetata. Pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 2 ani in varianta simpla. Chiar daca se retrage plangerea, la o astfel de infractiune de inselaciune sau de tentativa la infractiunea de inselaciune, cercetarea isi va urma cursul.

De ce trebuie sa traiti din "tepe", cum le numiti chiar dvs.? Pana la urma, legea este aceeasi si pentru "smecherasi". Pe de alta parte, tentativa la infractiunea de inselaciune, este o infractiune care nu are la baza plangerea prealabila a partii pagubite, deci retragerea plangerii de catrea ceasta nu inlatura raspunderea penala. In aceasta situatie, urmarirea penala se declanseaza din oficiu.

Faptul ca ii veti da partii pagubite telefonul pe care aceasta l-a si platit, va constitui o circumstanta atenuanta in favoarea dvs, care va fi avuta in vedere in timpul urmaririi penale, dar mai ales la aplicarea unei pedepse de catre instanta.

Aveti grija ca telefonul pe care il veti da partii pagubite sa nu provina pe cai ilicite pentru ca ar urma si adaugarea in detrimentul dvs. a unei alte infractiuni.

3 comentarii:

  1. hefzii hefzii tizo.ro okazii.ro Sunday, 19 September, 2010 at 1:18 am
    pai daca au profesori de fraudare buni, gen administrator de sait; – deci: atentie la buzunar; respectiv cont; fiindca pa mine ma facut la buzunar direct administratorii de la Okazii.

    - Atentie: sa deschis si un sait la fel care e de moca; tizo.ro; garanteaza si tepele pana la 6 milioane lei…e pe bune.
    -Si daca aduci si un alt paopandau iti da 100 000 lei de bucata inscris…Adicalea astia, is cretini nu te fura; iti si da lovele… e pe bune. Ai foamea in gat, esti in criza si nevoie de bani sau de lovele?….ti-ai gasit servici: cauta fraieri multi s-ai inscrii si faci bani…le spui ca te-am trimis io daca comenteaza, sau ai probleme; ma cunosc ei bine si unii si altii. Iti trebe un blog de orice fel chiar si googel; iei legatura cu ei ; si iti pui vecinii; prietenii si rudele sa se inscrie la ei( tizo.ro) prin blogu tau si ai 100 000 de bucata. Nu e gluma, nici la misto; poti verifica optiunile le ei; adica te poti convinge...singur.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai prostiti bietul copil ca ia puscarie sau ceva de genul..eu chiar am avut doua plangeri penale ..si nimic..doar amenda administrativa si au fost de ordinul zeciilor de milioane ...da pentru 250 ron ?! nu i-ti face mai nimic.advertisment si gata stai linistit...

    RăspundețiȘtergere